Joost kijkt TV

Applicatie Joost zorgt voor omwenteling in manier van tv-kijken: TV Anytime, Anywhere.

Via de applicatie Joost kunnen gebruikers op elk gewenst moment via internet gratis tv-programma`s bekijken. Bovendien kunnen programma`s worden stilgezet, details worden uitvergroot en zoekopdrachten worden ingevoerd. Joost is een initiatief van de Deen Janus Friis en de Zweed Niklas Zennström. Ze werken vanuit een kantoor in Leiden en waren eerder betrokken bij Kazaa en Skype.
Momenteel kunnen 70.000 proefpersonen gebruikmaken van Joost. Het aanbod van gratis programma`s is nog niet indrukwekkend. Naast oude afleveringen van Lassie zijn er Japanse animatiefilms en beelden van The Indy Race en muzikale optredens. Het geluid en het beeld hebben een hoge kwaliteit en vertonen geen haperingen. Joost maakt gebruik van peer-to-peer technologie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de videosite van de Publieke Omroep, en is gebaseerd op de technologie waarop Skype steunt. Joost is in onderhandeling met tv-producenten om hun content op het netwerk toe te laten. In tegenstelling tot veel andere peer-to-peer applicaties is er op Joost geen illegaal materiaal aanwezig. De meeste leveranciers kiezen ervoor om content te leveren in ruil voor een percentage van de omzet. Joost verkrijgt die omzet door reclame te verkopen rondom de programma`s.

Bron(nen): HP/De Tijd (16-3-2007; nr. 11, p. 67; 2 1/2 p.), maar kijk en experimenteer vooral ook op: http://www.joost.com/

Reageer hier...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s